“НИШАВСКА РЕГАТА”, ЗНАЧАЈАН ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛ
16.06.2014


Победник 18. Нишавске регате, коју је уз подршку градских општина Палилула, Пантелеј и Нишка Бања организовао Сафари клуб Ниш, је тим "Нешић електроникс". Вицешампион овогодишње регате је комбинована посада "Јужна Морава 2“ и Градске општине Палилула а треће место је припало посади "Срле". Деоницу, брзинске етапе сафари регате, од Д.Врежине до Амфитетра на Кеју код Дома младих, дугу 5 километара, такмичари су прешли за мање од сат времена. Најуспешнијим екипама такмичења уручени су пехари а сви учесници регате послужени су рибљом чорбом.

Регата је у првом делу, од села Просек до Доње Врежине, имала ревијални карактер. Програм 18.НИШАВСКЕ РЕГАТЕ, који је намењен љубитељима чамаца, река и боравку на отвореном простору, по речима Властимира Станојевића, председника Сафари клуба Ниш, окупио је више од 30 екипа са преко 200 учесника. У овој деоници спуста Нишавом у дужини од десет километара, поред Нишке Бање, Брзог Брода, Медијане, Врежинског базена, најуспешнија је била екипа Градске општине Палилула на челу са председником ове општине, Бобаном Џунићем.

Организатори ове “Нишавске регате”, која има најдужи стаж у Србији, у циљу безбедности учесника, стрикно су применили дефинисана правила такмичења и омогућили су учешће само оним посадама које су на старту у селу Просек имале потребну опрему за ову спортску активност: прави гумени чамац са веслима и заштитну опрему за боравак на реци. (Медијска еколошка мрежа - ЕКОПОЛИС, Пх Драган Видојковић)

Галерија слика - facebook